Dýňový quiche

IMG_1813

K podzimu samozřejmě patří dýně. Dýňovou polévku už každý z vás dotáhl k dokonalosti, ale co takový dýňový quiche? Tento se stal asi mým nejoblíbenějším.

Co je k tomu potřeba?

1 dýně
listové těsto
slanina
vajíčka
cibule
jarní cibulka
koriandr
vajíčko
smetana nebo mléko

Jak na to?

Na quiche je nejlepší to, že je šíleně jednoduchý je udělat a dá se u nich výborně improvizovat. Oloupeme a nakrájíme dýni na kousky a osmahneme na pánvi v cibulí, českekem a slaninou. Mezitím si rozválíme těsto, formu vyložíme pečícím papírem a těsto do ní pěkně naaranžujeme, prstíkama trošku umačkáme, aby mělo hezký tvar. Dýni se slaninou nasypeme do formy, v misce si rozkvedláme vajíčko s trochou mléka nebo smetany (někdo přidává i strouhaný sýr) a tímto zalijeme dýni v quichi. Nakonec posypeme nakrájenou jarní cibulkou a koriandrem, nebo prostě vším, co vám váš mlsný jazýček poroučí. Dáme do trouby zhruba na 180°a pečeme dokud nám quiche nepřijde hotový (vidlička to pozná).

IMG_1815IMG_1818IMG_1823

Být váma tak dýňový quiche dobře schovám, protože jinak je hned pryč. Dýňové kousky úplně skvěle zasytí a křupavé listové těsto… hm. Docela mňamka.

A nakonec si k tomu dáme pěknou písničku od Mr. Quiche:

 

– thea

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: