Exotická dýňová polévka

IMG_7644Pokračování dýňové mánie je tu. Dýňové lívanečky jste se naučili minule a předpokládám, že dýňovou polévku se zázvorem už všichni znáte. Víte ale, že existuje také její o něco exotičtejší sestra? S pikantní kari pastou, kokosovým mlékem, zakončená svěží limetkou a čerstvě nasekaný koriandrem. Podzimní dýňovka si zaslouží nový trenčkot.

Co je k tomu potřeba?

1 lžíce červené kari pasty
1 kg dýně hokaido
1 l vývaru
1 balení kokosového mléka (dejte jí podle chuti)
1 limetka
1 cibule
čerstvý koriandr

IMG_7634

Jak na to?

Nasekáme cibulku na malé kousky a orestujeme ji na olivovém oleji. Po chvíli přidáme lžíci červené kari pasty. Dýni nakrájenou na kostky vhodíme do hrnce a všechno zalijeme vývarem. Vaříme, dokud dýně nezměkne, poté ručním mixérem rozmixujeme a přilijeme kokosové mléko. Podle chuti dosolíme. Servírujeme s čerstvě nasekaným koriandrem a několika kapkami limetové šťávy.

IMG_7657

Milujete dýni stejně jako já? Podívejte se, jak udělat dýňové lívance tady.IMG_7734 IMG_7737

– thea

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    ehm
    3.11.2014 at 19:01

    Ahoj holky, jelikož jste mně inspirovaly koupila jsem si dýni a rozhodla se uvařit svoji první (já vím, stydím se:D) dýňovou polívku. Na začátek bych ale radši zkusila tu klasiku se zázvorem, o které píšete. Bohužel ale neznám žádný recept a na internetu jsem našla jen samé s 10 kostkami masoxu, a tak bych chtěla poprosit, jestli by jste neprozradily, nějak stručně, recept :) Klidně jej, když tak pošlete na mail. Díky!

    • thea
      Reply
      thea
      7.11.2014 at 15:52

      Ja to delam uplne jednoduse: Nasekam cibuli, necham ji na dne hrnce zesklovatet na olivoven oleji, oloupu dyni a nakrajim ji na mensi kusy, hodim do hrnce, par minut jen tak necham na oleji a cibuli a pak zaliju horkou vodou a pridam kostku bujonu (nebo to rovnou zalijes vyvarem). Varis dokud dyne nezmekne, ke konci pristrouhas trochu zazvoru, jeste povaris a pak rucnim mixerem rozmixujes. Muzes dosolit, dopeprit, pridat trochu smetany, jak je libo :) a je to :)

      • Reply
        ehm
        7.11.2014 at 16:02

        Díky! Hned zítra se do toho pustím :)

    Leave a Reply

    Follow

    Get every new post delivered to your Inbox

    Join other followers: