Bezlepkový banánový chlebíček

Chválou ověnčený a na Instagramu slíbený recept, který se vejde do smsky. Sladká tečka, kterou budete péct pořád dokola. Zmizí totiž tak rychle, že můžete rovnou chystat těsto na další. Já jsem ho poprvé ochutnala od mojí kamarádky Petranky a od té doby je to evergreen mého nedělního pečení. Těsto je úplně bez cukru, nevíc bez lepku, takže vlastně skoro stejně zdravé jako salát!

Ingredience:

6 banánů
1 jablko
100 gramů hladké kukuřičné mouky
50 g rozpuštěného másla
1 bezlepkový prášek do pečiva (z DM)
1 vejce
půlka čokolády na vaření
hrst rozinek

Jak na to?

Banány rozmačkejte, jablko oloupejte, a nastrouhejte na hrubo. Smíchejte s moukou, máslem, vejcem a práškem do pečiva a přimíchejte rozinky a kousky čokolády. Petranka přidává dovnitř zase chia semínka, vy můžete zkusit třeba sušené švestky, ořechy nebo brusinky. Vyložte si formu na chlebíček pečicím papírem nebo ji vymažte, strčte do trouby a pečte na 170° zhruba 30-40 minut. Chlebíček by měl být stále vlhký. Před vyklopením z formy nechte vychladnout, ať se vám nerozpadne.

 

Hezkou neděli <3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply